Niels Borch Jensen – Værksted for Kobbertryk nu med foto

Besøg hos Niels Borch Jensens grafiske værksted

Tirsdag den 12. september deltog 19 personer fra DR Kunst i et besøg hos Niels Borch Jensens verdensberømte grafiske værksted på Prags Boulevard. Det skete i samarbejde med Camilla Rhode Madsen, som også stod for gallerivandringen i april. Direktøren Lone Weigelt bød velkommen i deres showroom og fortalte overordnet om værkstedet og dets kunder, som tæller adskillige store danske og udenlandske kunstnere. Kunstnere som Tal R, Per Kirkeby og Baselitz har haft et mangeårigt samarbejde med Niels Borch Jensens værksted. Derefter blev vi vist rundt på værkstedet, hvor de to ”Master-printere” Mette Ulstrup og Julie Dam fortalte om processerne omkring kobbertryk. Imens kom de farve på kobberpladerne og med en uhyre præcision lagde dem i trykvalsen og foretog trykning på det for-præparerede papir. Foruden kobbertryk laver værkstedet også trætryk og fotogravure. Bagefter blev de mange tryk, som værkstedet har produceret gennem tiden, studeret – inden turen gik videre til Restaurant Sundby Sejl.

Fil_000 Fil_001 Fil_002 Fil_004 Fil_006 Fil_007

 

Niels Borch Jensen – Værksted for Kobbertryk

DR Kunst inviterer til et besøg hos Niels Borch Jensens magiske værksted på Prags Boulevard. Her skal vi se hvordan originalgrafik trykkes og høre om de forskellige grafiske teknikker: Kobbertryk, fotogravure eller træsnit. Det sker ligesom ved gallerivandringen i foråret i samarbejde med Camilla Rhode Madsen fra Nammagorium og foregår tirsdag den 12. september klokken 16.00.

Værkstedet har eksisteret siden 1979, og er blandt verdens bedste og største værksteder. Man har blandt mange andre arbejdet med internationale kunstnere som Per Kirkeby, Georg Baselitz, Olafur Eliasson, Damien Hirst, Tacita Dean, Thomas Demand, Douglas Gordon og Keith Haring.

Under besøget vil vi opleve trykkerne ’in action’ ved maskinerne, og efterfølgende besøge Borchs Showroom, hvor man kan se nogle af de mange hundrede tryk, Niels Borch Jensen har udgivet gennem tiden.

Vi mødes ved værkstedet, Prags Boulevard 49 E på Amager klokken 16.00.

Klokken 18.30 har vi reserveret bord i Restaurant Sundby Sejl. Her kan vi vælge mellem at få serveret birkes-stegt laks eller skinkeschnitzel, begge med ristede kartofler og sauteret grønt.

Hvert medlem af DR Kunst kan tage en gæst med og tilmelding sker efter først-til-mølle-princippet. Er der spørgsmål, så skriv til hyb@dr.dk eller ring på 29 90 49 43. Prisen pr. deltager er 150 kroner, som dækker besøg på værkstedet og mad. Drikkevarer er for egen regning.

Sidste frist for tilmelding er mandag den 4. september.

Tilmelding sker ved at overføre penge til reg.nr. 0261 – konto nr. 4 365 506 116. Husk at anføre dit navn på betalingen.

Med venlig hilsen
Bestyrelsen i DR Kunst