Brian Saaby udstiller på Kunstgangen - august 2019Brian Saaby arbejder hovedsageligt med sin surrealistiske historiefortælling på lærred , en historiefortælling, der ofte er baseret på livets mørke og lyse sider. Saaby vender hverdagssituationer på hovedet, og han inviterer beskueren til at gå på opdagelse og finde sin egen fortolkning af værket. Saaby har skabt et visuelt univers baseret på den sandhed , der ligger under overfladen af ​​alle mennesker. Alt det, du ikke kan se ved første øjekast. Karakterbrister, skjulte lyster eller drømme, er udtrykt i Saabys nylige arbejde. Saaby forsøger med sine værker, at involvere og eksponere den menneskelige skrøbelighed i et psykedelisk univers. Hans innovative og intelligente tilgang til visualisering af livet og dets mange facetter lokker beskueren til at trække individet ind i billedet og se en psykedelisk version af det liv vi alle deler.

Brian Saaby bor og arbejder i København. Han har studeret Illustration og Design fra Akademiet i København og har desuden studeret kunst på den danske Art School i København. I 2009 vandt han en pris for bedste dekoration på en bygning, og modtog prisen fra borgmesteren i København. Saaby udstiller på gallerier i Danmark og i udlandet. 

Det har indtil videre ikke været muligt at koordinere en reception for denne udstilling, men vi vender tilbage med information , hvis det lykkes.
Er der medlemmer der ikke der har deres daglige gang i DR Byen, der ønsker at komme og se udstillingen, så skriv til os på sekretaer@dr-kunst.dk og kom med et bud på hvornår I ønsker at komme. Så hitter vi ud af det.

Om denne udstilling siger Saaby:
Jeg har de sidste 3 1/2 år arbejdet med mine barndomsminder og figurer, som jeg er vokset op med gennem 80’erne og 90’erne. Ideen har været at give dem nyt liv og tage dem med over i en voksen verden og vise en anden side af det ellers sikre børnemiljø, man er vant til at se dem i. Hvad mon der kunne ske før og efter livet på børne-tv? Det er nogle af de tanker, som jeg har gjort mig, og som har resulteret i en helt serie værker, der tager alt det genkendelige, vi er vokset op med over i den rå og ofte brutal virkelighed, som er baseret på humor, akavede situationer og verden, som den ser ud i dag. Jeg syntes det gør at figurerne bliver aktuelle og får nyt liv
Det genskaber vores opfattelse af dem og man ser dem pludselig med andre øjne.

billede-05-09-2016-12-21-35