Flere kunstnere udstiller i DR Byen i oktober og november måned

Kig forbi - og tag en kollega med!

Billedkunstner Bo Henriksen har arbejdet som professionel billedkunstner siden 1995 og sælger til private kunstsamlere og virksomheder. Han maler med kvalitets akryl på lærred. For Bo er den personlige oplevelse i mødet med maleriet vigtig.
Derfor har hans billeder ingen titler. Hvad billedet fortæller overlader Bo til beskueren. 

   


Keramiker Christina Schou Christensen
ser generelt sine værker som eksperimenter. Hun udforsker et felt, der er svært at kontrollere, og hvor resultatet er svært, hvis ikke umuligt, at forudsige.  Traditionelt bruges keramisk glasur til at gøre brugsgenstande brugervenlige og holdbare. Men når Christina udsætter den for de højeste temperaturer i ovnen, er glasur i virkeligheden flydende glas med unikke egenskaber og potentialer.
Glasur er ikke blot en belægning, der påvirker et stykkes farve og tekstur, men et ligeværdigt formelement i sig selv.
Uddannelse: Keramiker Det Kongelige Danske Kunstakademi, Designskolen.Lyskunstner Martin Ersted er en del af kollaborationen Båll & Brand. Siden 2003 har de sammen skabt fordybende oplevelser, storskala lysinstallationer og atmosfærisk scenografi. Videnskab, teknologi, teknik og matematik er ofte et element i deres arbejde, præsenteret i udendørs landskaber eller på historiske bygninger, der inkorporerer stedsspecifik arkitektur og omgivelser i deres arbejde. Dette omfatter bygninger som Christiansborg Slot, Roskilde Domkirke, Den Sorte Diamant og Mt. Bjølfur-bjerget (1.048 m) i Island.

Kunstværkerne kommer ofte til udtryk gennem eksperimenter inden for lys (både laser og traditionelt lys), forskellige materialer og lyd, hvilket skaber fordybende oplevelser, der også har omfattet klassiske lydkompositioner, poesi, opera og ballet. ”The Ice is Melting at the Pøules” er en global samling af stedsspecifikke poetiske, intuitive og fordybende lys- og lydoplevelser baseret på hård videnskabelig klimadata, skabt i samarbejde med lokale videnskabsmænd og kunstnere over hele verden.

Fragmentet der udstilles i DR Byens reception består af en konstant foranderlig analog og organisk projektion lavet af lys, der skinner gennem roterende og lukkede glasskiver. Disse skiver indeholder blandt andet smeltevand fra indlandsisen i Grønland, udtræk af den truede kornblomst og råolie fra et oliefelt i Texas, USA. Uforeneligheden af de anvendte materialer står metaforisk for olieproduktion og de tilhørende problemer vedrørende global opvarmning.

Dette specifikke fragment fortæller historien om de mere end 13 millioner liter is, der smelter – hvert sekund.

Stop og og brug et par minutter på at se installationen når du passerer DR Byens reception.

billede-05-09-2016-12-21-35