Udstilling Anne Vejtorp & Hans Jultved

    Start:  04.09 2019 kl. 14:00 Slut:  30.09 2019 kl. 12:00Udstilling v. Birgit Hebel  

Anne Vejtorp har udforsket og arbejdet med keramik siden hun som lille tog med sin mor på aftenskole. I dag bruger hun specielt naturen som inspirations-kilde, stranden og havet som hun kan se fra mine vinduer, skoven, træerne og bladene som strækker sig i landskabet. Kan lide at arbejde selvstændigt med friheden til at udforske og udøve keramikkens muligheder. Anne Vejtorp er kandidat fra Roskilde Universitets Center i kommunikation og psykologi. Keramikken har hun fået ind under huden af keramiker Sandra Davolio som hun kom i lære ved i 1998. Har siden arbejdet som hendes assistent på Holbæk Kunsthøjskole 2003-2005 og på Keramikkursus i Serano, Italien i 2006. Anne Vejtorp viser værker af stor sværhedsgrad, og det keramiske materiale er både skrøbeligt og bestandigt. Det er netop fra denne tvetydighed, hun finder sin inspiration. Hun gør mest brug af de primitive brændingsmetoder, raku og pit-firing. Brændingsmetoder, som skaber et særligt liv i krukkerne.
Udover Åbne Atelierdøre Stevns Fakse er Anne Vejtorp medlem af Nordsjællandske keramikere, TEMA 67, kunstnergruppen og KRAP.
 

Om Hans Jultved: Jeg er bosat i Hillerød, Nordsjælland og har malet siden 1988. Mit liv har været præget af stor kreativitet inden for malerkunst og det musiske. Denne side, GalleriJultved, koncentrerer sig om min billedkunst. Temaerne kredser ofte om forholdet imellem de to køn og de følelser, som er forbundet med dette i form af vrede, glæde og ikke mindst kærligheden. Alt dette i et drømmeagtigt skær, hvor det ikke er det naturalistiske, som er udgangspunktet. Genren kalder jeg for ”figurativ genkendelighed”. Jeg beskæftiger mig også med det mere naturalistiske, når jeg benytter motiver fra Slotsparken i Hillerød og stilleben. Jeg begyndte min karriere som kunstmaler, da jeg traf min første seriøse underviser, maleren og billedhuggeren Josef Salamon i 1988. Siden har jeg fra 1992 udstillet en lang række steder, senest f.eks. i Grønnevang kirke i Hillerød.