Kunstrundvisning på Panum og i Mærsk Tårnet

    Start:  02.09 2019 kl. 16:30 Slut:  02.09 2019 kl. 18:00DR Kunst inviterer på kunstrundvisning på Panum og i Mærsk Tårnet
Mandag den 2. september 2019 kl. 16:30-17:45 (BEMÆRK: Ny dato!)

Mærsk Tårnet, Blegdamsvej 3B, 2200 Kbh. N.
Mødested: Ved receptionen i Mærsk Tårnets foyer. Gå ind gennem hovedindgangen fra Blegdamsvej (svingdøren) og til højre.

-----------------

Eksperimenterende kunst i stor skala
Rundvisningen er en tidsrejse gennem Panums brutalistiske betongange til Mærsk Tårnets organiske foyer, fra 70'ernes sandhedssøgende kunst over krise-80'ernes vilde, ekspressive værker til nutidens globale stjerner.

Beton og farveeksplosioner
Panums betonmure gemmer på et væld af farver og storslået kunst. På rundvisningen hører I om kunstneren Bjørn Nørgaards tandlægeskræk, om maleren Tonning Rasmussens hyldest til skaberen af tegneserien Tintin og om Claus Carstensens politianmeldte bronzeskulptur.

Kunst og sundhedsvidenskab
Vi besøger Poul Gernes’ farvestrålende vægmalerier i kældrene under Panum og Ragnar Kjartanssons 168 timer lange videoværk, hvor Borte med blæsten møder hverdagen i Mærsk Tårnets foyer. Udvalgte kunstværker bliver nærstuderet med fokus på de kunstneriske virkemidler og en kunsthistorisk sammenhæng. Vi taler om, hvorfor de hænger her, og hvordan de taler sammen med bygningerne og universitets forskning og uddannelser i sundhedsvidenskab.

-----------------

Hvert medlem af DR Kunst kan tage en gæst med og på rundvisningen er der plads til i alt 25 personer.

Prisen pr. deltager er kr. 75,-  
Tilmelding sker - efter pricippet 'først til mølle' - ved at overføre penge til reg.nr. 0261 – konto nr. 4 365 506 116. 

VIGTIGT: Husk at anføre dit navn i kommentar-feltet ved betaling. Ellers kan vi ikke se hvem der er tilmeldt.
Sidste frist for tilmelding er mandag den 19. august 2019, hvorefter de der har tilmeldt sig, vil få tilsendt en mail med en bekræftelse.

Der er ikke arrangeret spisning i forbindelse med arrangementet, men der ligger et væld af restauranter rundt hjørnet på Skt. Hans Torv og i Ryesgade-kvarteret, hvis I skulle ha lyst til at forlænge aftenen med mad og drikke. 

Er der spørgsmål, så skriv til:  tilmeld@dr-kunst.dk.

Venlig hilsen 
Bestyrelsen i DR Kunst